Σε ασημί ή χαλκό


180 
  • SKU: Φεύγουσα Κόρη
  • Shipping:  
  • Return Policy: Τα επιστρεφόμενα προϊόντα γίνονται δεκτά εφ όσον δεν φέρουν ζημιές ή βλάβες, εξωτερικές ή εσωτερικές και οι οποίες ζημιές ή βλάβες δεν αφορούν την ποιότητα του προϊόντος αλλα οφείλονται στην κακή χρήση αποκλειστικά. Οι επιστροφές επίσης γίνονται δεκτές όταν είναι σε διάστημα εντος δεκα ημερολογιακών ημερών απο την ημερομηνία παραλαβής απο το ταχυδρομείο ή κούριερ ή ακόμα και απο την παραλαβή απο το φυσικό κατάστημα. Τέλος για να γίνει δεκτή η επιστροφή θα πρέπει να είναι αναλλοίωτη και η συσκευασία του προϊόντος και ιδιαίτερα εαν αυτό εχει συσκευασία που παρέχεται από την εταιρία - φίρμα.

Σε ασημι ή χαλκό: *

Learn More


Άμεσα με το συμβολικό μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα καθώς και με την Ελευσίνα συνδέεται ένα υπέροχο γλυπτό του 5ου αιώνα Π.Χ. που βρέθηκε το 1924 σε ανασκαφές κοντά στην Ιερά Οικία.  Το άγαλμα αυτό ερμηνεύεται ως μια Ωκεανίδα φίλη της Περσεφόνης αλλά και μάρτυρας της αρπαγής της Κόρης που έντρομη φεύγει μακριά.  Μια δεύτερη πιθανή εκδοχή είναι ότι το γλυπτό αυτό απεικονίζει την Εκάτη που φωτίζει την άνοδο της Κόρης.  Το άγαλμα βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Ελευσίνας. 


A beautiful sculpture of the 5th century BC, found in 1924 during excavations near the Sacred House, is directly associated with Elefsis and the symbolic myth of the abduction of Persephone by Pluto.  This statue is interpreted as an Oceanis, friend of Persephone who witnessed the abduction of the maiden who flees away in fear.  A second possible scenario is that this sculpture depicts Hecate that illuminates the ascent of the maiden.  The statue is placed in the Archaeological Museum of Elefsis.