Το τρύπημα των αυτιών πέον έχει γίνει πολυ εύκολη υπόθεση. Γινετε με τη χρήση ενός μπιστολιού στο οποίο μπαινει μια αποστειρωμένη βαση - "κασσέτα" που εχει στο εσωτερικο της το σκουλαρίκι. Αυτό δεν έρχεται σε επαφη με χερια παρα μπαίνει κατευθείας απο τη συσκευή στο αυτί και είναι αυτό το ειδικό σκουλαρίκι που πραγματοποιεί και την τρύπα.  Εννοείται ότι προηγουμένως έχουμε αποστειρώσει και το ίδιο το αυτί! Τοσο το υλικό όσο και ο τρόπος που γινεται το τρυπημα και η τοποθετηση του σκουλαρικιου στο αυτί εξασφαλίζουν την υγεία και ελαχιστοποιούν την αίσθηση πόνου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης απο τους τομείς που ασχολούνται με την υγεία του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια έχει απαγορευτεί η χρήση μεταλλικών σκουλαρικιών για τρύπημα τα οποία περιέχουν νικέλιο Ni ενα μέταλλο το οποίο έχει αποδειχθεί βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου. 

Μετά το τρύπημα του αυτιού, σας παραδίδουμε ειδικό εντυπο οδηγιών για την φροντίδα και καθαριότητα του αυτιού.Παρακάτω σας απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις - απορίες σας:


Για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να φορώ τα σκουλαρίκια τρυπήματος;

Αν τρυπήσετε το λοβό του αυτιού σας, µπορείτε να αλλάξετε το σκουλαρίκι τρυπήματος µετά από διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Αν τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επουλωθεί η πληγή, γι' αυτό συνιστάτε να περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν βγάλετε το σκουλαρίκι τρυπήματος. Όταν έρθει η στιγμή να αλλάξετε τα σκουλαρίκια, συνιστάτε να τα βγάλετε αµέσως µετά το ντους και το λούσιμο. Μην αφήσετε την τρύπα χωρίς σκουλαρίκι γιατί θα συρρικνωθεί και η διάµετρός της θα ελαττωθεί γρήγορα, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο µετά το τρύπημα.Τα παιδιά μου θέλουν να τρυπήσουν τ' αυτιά τους. Έχω ακούσει ότι το τρύπημα των αυτιών ίσως προκαλέσει την εμφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο.

Η διαδικασία του τρυπήματος των αυτιών καθαυτή δεν προκαλεί την εµφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο. Αυτό που προκαλεί την εµφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα ορισµένα σκουλαρίκια. Όλα τα σκουλαρίκια που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο περιέχουν νικέλιο σε κάποιο βαθµό. Νικέλιο περιέχει και ο χρυσός και ο άργυρος. Τα µόνα σκουλαρίκια που δεν περιέχουν καθόλου νικέλιο (0% περιεκτικότητα σε νικέλιο) είναι αυτά που κατασκευάζονται από πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών (Medical Plastic). Συνεπώς σας συνιστούµε να φροντίσετε ώστε τα παιδιά σας να φορέσουν σκουλαρίκια Medical Plastic.

Στο έντυπο με τις οδηγίες για τη φροντίδα της πληγής το οποίο μου έδωσαν όταν τρύπησα τ' αυτιά µου, δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση αντισηπτικού.

Τρύπηµα των αυτιών σηµαίνει δηµιουργία πληγής. Υπάρχουν δύο είδη πληγών: οι µη µολυσµένες πληγές και οι µολυσµένες πληγές. Στις µολυσµένες πληγές πρέπει να βάζετε αντισηπτικό. Η πληγή αµέσως µετά το τρύπηµα είναι µια µη µολυσµένη πληγή. Οι µη µολυσµένες πληγές πρέπει να διατηρούνται ΚΑΘΑΡΕΣ, ΣΤΕΓΝΕΣ και µε επαρκή ΑΕΡΙΣΜΟ. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και κατόπιν πλύνετε το τρυπημένο αυτί σας µε υγρό σαπούνι και άφθονο τρεχούμενο νερό, π.χ. όταν κάνετε ντους. Στεγνώστε την πληγή µε µια καθαρή πετσέτα ή µια µπατονέτα.


Γιατί δεν πρέπει να γυρίζω τα σκουλαρίκια κατά την περίοδο επούλωσης;

Αν γυρίζετε τα σκουλαρίκια χωρίς προηγουμένως να έχετε πλύνει προσεκτικά την πληγή και τα χέρια σας, µπορεί να προκληθεί µόλυνση. Μια πολύ συνηθισμένη λανθασμένη αντίληψη είναι ότι αν δεν γυρίζετε το σκουλαρίκι, το δέρµα θα κολλήσει πάνω στο σκουλαρίκι. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συµβεί µε τα σκουλαρίκια Blomdahl Medical Ear Piercing.


Είναι δυνατόν να παρουσιάσω αλλεργία στο πλαστικό;

Οποιοδήποτε άτοµο µπορεί να παρουσιάσει αλλεργία σε οποιαδήποτε ουσία, ακόμα και στα πλαστικά υλικά. Ωστόσο, το ειδικό πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών το οποίο χρησιμοποιούµε για την κατασκευή των σκουλαρικιών τρυπήματος αλλά και των κανονικών σκουλαρικιών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε καθημερινή βάση µέσα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια. Στην ιατρική βιβλιογραφία δεν υπάρχουν αναφορές για εµφάνιση αλλεργίας σ' αυτό το πλαστικό.Οι φίλοι μου λένε να μην τρυπήσω το αυτί μου ψηλά, στο χόνδρο. Δεν ξέρουν γιατί, αλλά λένε ότι είναι επικίνδυνο. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Αν το τρύπηµα γίνει µέσα στο στρογγυλό άκρο, δεν υπάρχει κίνδυνος από τη διαδικασία του τρυπήματος. Αν σκέφτεστε να τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει η ίδια "εσωτερική" προστασία από µόλυνση στο χόνδρο όπως εκείνη που υπάρχει στο λοβό (το µαλακό τµήµα του αυτιού). Ενώ στο λοβό υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, στο χόνδρο δεν υπάρχουν. Τα λευκά αιμοσφαίρια και το οξυγόνο που υπάρχει στα ερυθρά αιμοσφαίρια δρουν ως άμυνα ενάντια στη µόλυνση. Επειδή στο χόνδρο δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, δεν υπάρχει και αµυντικός µηχανισµός ενάντια στη µόλυνση. Αυτό σημαίνει ότι αν τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε πολύ προσεκτικά και κατά γράμμα τις γραπτές οδηγίες φροντίδας της πληγής τις οποίες θα σας δώσει ο ειδικός που θα σας κάνει το τρύπημα. Σε περίπτωση µόλυνσης του χόνδρου, βγάλτε το σκουλαρίκι, καθαρίστε την πληγή µε αντισηπτικό και πηγαίνετε αµέσως στο γιατρό.


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει κάποιος τα αυτιά του;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για να τρυπήσει κάποιος άνθρωπος τα αυτιά του. Αν συλλογιστεί κάποιος ότι υπάρχουν χώρες που οι γιατροί τρυπάνε τα αυτιά στα νεογέννητα , αντιλαμβάνεται κάποιος ότι δεν είναι επικίνδυνο. Αυτό που συνιστούμε εμείς σε εσάς , είναι ότι κατάλληλη ηλικία είναι όταν το παιδί από μόνο του επιθυμεί να φορέσει σκουλαρίκια αλλά είναι και σε θέση να κατανοήσει τους κανόνες υγιεινής. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος, χρειάζεται γονική συναίνεση.


Δεν είμαι αλλεργικός, μπορώ να φορέσω ότι σκουλαρίκι θέλω;

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να εμφανίσουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε ηλικία . Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των μέταλλων που φοράμε. Να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα τους. Δυστυχώς ο Ε.Ε. κανονισμός σε ότι αφορά τα Nickel free, αναφέρεται στην εκροή του νικελίου από ένα μέταλλο κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.


Τι σχέση έχει η αλλεργία του νικελίου με το τρύπημα των αυτιών;

Αν παρουσιάσετε αλλεργία στο νικέλιο, πρέπει κατ' αρχάς να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Η μόνη λύση είναι να αποφεύγετε κάθε επαφή µε μέταλλα που περιέχουν νικέλιο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο γιατί όλα τα μέταλλα περιέχουν νικέλιο (ακόμα και ο χρυσός και ο άργυρος) κυρίως σε μορφή προσμίξεων. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν μεταλλικά σκουλαρίκια που να µην περιέχουν νικέλιο. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στο νικέλιο, προτιμήστε να υποβληθείτε σε τρύπημα αυτιών µε το σύστημα Blomdahl Medical Ear Piercing το οποίο χρησιμοποιεί σκουλαρίκια κατασκευασμένα από υλικά ιατρικών προδιαγραφών και φιλικά προς το δέρµα, όπως το Medical Plastic (Πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών), Natural Titanium (Φυσικό τιτάνιο) και Golden Titanium (Χρυσό τιτάνιο). Αλλεργία στο νικέλιο.

Τι ειδών μόλυνσης μπορεί να προκληθεί με το τρύπημα;

Υπάρχουν δύο τύποι μόλυνσης οι οποίοι μπορούν να μεταδοθούν µέσω του τρυπήματος των αυτιών:

- Μόλυνση από βακτήρια (βακτηριακή λοίμωξη): Βακτήρια υπάρχουν στα µη αποστειρωμένα εργαλεία τρυπήματος και, µην ξεχνάτε, στα χέρια. Αν αγγίξετε τα αυτιά σας χωρίς να έχετε προηγουμένως πλύνει τα χέρια σας, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί μόλυνση από βακτήρια στις πληγές από το τρύπημα. Οι βακτηριακές λοιμώξεις θεραπεύονται µε αντιβιοτικά.


Μόλυνση από ιούς (ιογενής λοίµωξη): Ο ιός της ηπατίτιδας Β και ο ιός του AIDS µπορούν να μεταδοθούν από το τρύπημα των αυτιών όταν αυτό γίνεται µε τα παραδοσιακά εργαλεία. Στα εργαλεία αυτά, το σημείο που έρχεται σε επαφή µε το αυτί σας έχει έρθει σε επαφή µε τα αυτιά πολλών άλλων ανθρώπων. Ακόμα και αν το εργαλείο καθαριστεί µε οινόπνευμα (διάλυµα αλκοόλης 70%), ο ιός της ηπατίτιδας µπορεί να επιζήσει. Ο ιός της ηπατίτιδας μπορεί να επιζήσει πάνω στο εργαλείο για διάστηµα µεγαλύτερο της μιας εβδοµάδας ακόμα και αν το εργαλείο έχει καθαριστεί από το αίµα.

Στο σύστηµα Blomdahl Medical Ear Piercing, το µπροστινό τµήµα του παραδοσιακού εργαλείου τρυπήµατος αυτιών έχει αντικατασταθεί από μια αποστειρωμένη κασέτα μιας χρήσης.
https://www.youtube.com/watch?v=fqpqlvkjm7Q 

Πατήστε πάνω για να δείτε το βίντεο τρυπήματος αυτιού

Ασφαλής μεθοδος τρυπηματος αυτιου! 

Αντιαλλεργικα, μιας χρησεως!  

Medical Plastic, χειρουργικο ραμμα. 0% νικελιο, nickel ιδανικο για παιδια